Golfen aan de Cote d’Azur

Golfen in Zuid-FrankrijkGolfen klinkt nog steeds niet sexy en stoer, maar inmiddels is de sport wel zo ingeburgerd dat ook mensen onder de 40 ervoor uit durven te komen dat ze wel eens een balletje slaan. Zo ook ik. Behalve dat het een sport is waar niet alleen een hele goede concentratie en coördinatie voor nodig is, is het ook een prettige sport omdat je het buiten kunt doen en je er niet meer dan1 tegenstander bij nodig hebt. Ook een ideale sport om op vakantie te beoefenen!

Waar kun je golfen aan de Cote d’Azur?

De Var is een bekende streek en niet in de laatste plaats om al zijn golfbanen. Het ideale klimaat en reliëf zorgen voor een hele prettige golfervaring. Met meer dan 14 golfbanen is de Var een geschikte locatie voor zowel beginners als gevorderden.

Golfbanen voor beginners en half-gevorderden

Valgarde

Chemin de Cabasson – Tel: + 33 (0)494-140105

Valgarde is een geschikte baan voor beginners, omdat hij relatief makkelijk is. In 68 slagen zou een professionele golfer een hole moeten kunnen spelen. Specifieker: deze golfbaan heeft 18 holes – 68 par en is 5313 meter groot.
Chemin de Cabasson ligt in Les Castelles – La Garde.

Valescure

Avenue des Golfs – Tel: + 33 (0)494-824046

Deze baan is typisch brits: een beetje ouderwets en in dit geval ook niet best onderhouden. Het is dan ook de oudste baan in Var en de op 4 na oudste golfbaan in Frankrijk. Detail: Het restaurant bij deze golfbaan schijnt ook veel niet-golfers aan te spreken.
18 holes – 68 par – 5005 meter groot. Valescure bezoek je in Saint Raphael.

Beauvallon

Boulevard des Collines – Tel: + 33 (0)494-961698

Deze baan is iets moeilijker dan de twee bovenstaande, maar goed te doen. Bij enkele holes heb je een mooi uitzicht over de baai van Saint Tropez.
18 holes – 70 par – 5570 meter groot. De baan ligt in Sainte Maxime.

Golfbanen voor gevorderden

Barbaroux

Route de Cabasse – Tel: + 33 (0)494-696363

Deze baan is lastig, voornamelijk door de 6 meertjes die de baan doorkruisen. Deze grote baan is 6080 meter groot, heeft 18 holes en 72 par. De baan is gelegen in Brignoles.

L’Esterel

Boulevard Darby – Tel: + 33 (0)494-526830

Dit is een baan waarop je van erg veel mooie uitzichten kunt genieten. De baan is gelegen in Saint Raphael en is 5852 meter groot. Met 18 holes en 71 par is de baan van een gemiddeld-hoog niveau.

Waar te overnachten?

In het gebied zijn vele vakantie-appartementen te vinden. Voor wie graag in een mooie villa zit en niet beschikt over een onuitputtelijke portemonnaie zou de villa van Huurvillaappartement in les Issambres eens moeten proberen. De villa omvat vier villa-appartementen, die afzonderlijk verhuurd worden. Les issambres is centraal gelegen, waardoor alle beschreven golfbanen binnen een minuut of twintig te bereiken zijn. Voor meer informatie over de villa-appartementen, maar ook voor meer golfbanen aan de cote d’azur kun je eens een kijkje nemen op de website.