Beveilig de caravan of vouwwagen met een disselslot

disselslotHoewel je op vakantie niet zo snel aan diefstal denkt, is niet iedereen even eerlijk. Helaas is ook voor een aanhanger, caravan, vouwwagen of trailer beveiliging nodig. Een disselslot beschermt tegen diefstal.

Met SCM-keurmerk of niet?

Veel verzekeringen eisen dat een disselslot met een SCM keurmerk gebruikt wordt. Dit is afhankelijk van de verzekering en van de leeftijd van de caravan. Sloten die voldoen aan dit keurmerk voldoen aan bepaalde eisen en zijn degelijk en doeltreffend. Het is aan te raden om bij de verzekering te informeren naar wat hun eisen zijn. Een SCM keurmerk zorgt er ook voor dat het niet mogelijk is zonder vertoon van originele sleutels en eigendomscertificaat extra sleutels te verkrijgen. Het certificaat wordt meegeleverd met het slot en oogt als een bankpas. Disselsloten zonder keurmerk zijn vaak een stuk goedkoper dan de SCM-gekeurde sloten. Daarnaast is niet elke caravan of vouwwagen tegen diefstal verzekerd, de aanschafwaarde van de caravan kan een overweging zijn om deze verzekering niet aan te schaffen. Om dan toch dieven te ontmoedigen, wat het doel van een disselslot is, kan natuurlijk een slot gebruikt worden zonder SCM-keurmerk.

Ook tijdens de rit beveiligd

Sommige disselsloten zijn ook tijdens de rit te gebruiken. Handig, omdat dan tijdens een pauze dieven op een parkeerplaats ook geen schijn van kans hebben. De behuizing is gemaakt van een staal met extra versterking. Een beveiligd cilinderslot voorkomt dat het uitgeboord kan worden. Bevestigingsplaatjes worden standaard meegeleverd. Disselsloten zijn verkrijgbaar als onopvallend model, bijna geïntegreerd in het geheel en dus bijna onzichtbaar, of juist als opvallend model, waardoor het slot extra zichtbaar is. Verschillende redenen kunnen gelden voor het wel of niet kiezen van opvallendheid.

Overige sloten voor kampeerders

Voor wie voor de rest van de caravan of vouwwagen ook extra sloten wil, is er keuze genoeg. Een slot voor het uitdraaisysteem voorkomt bijvoorbeeld dat de steunen ingedraaid worden tijdens gebruik. Deursloten zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, evenals sloten voor meubelgrepen en sloten met drukknopbeveiliging. Deze sloten kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om een kastje in de caravan te beveiligen, zodat een plek voor waardevolle spullen gewaarborgd is. Een kettingslot met staafslot kan gebruikt worden voor stalen en aluminium velgen. Koppelingssloten kunnen een caravan, aanhanger of trailer beveiligen tegen diefstal. Voor deze sloten is geen breekmoer nodig, het rammelt niet en de sloten zijn stevig. Met een vingerdruk is het slot op slot te zetten. Deze sloten zijn voorzien van een roestwerende laag en zijn ook aangekoppeld te gebruiken. Ook losse steeksloten voor koppelingen zijn verkrijgbaar. Deze zijn eenvoudig en goed geprijsd.