De Veelbelovende Sportzomer Van 2016

soccer-186839_1280De sportzomer van 2016 is veelbelovend, een garantie voor kippenvelmomenten. De Olympische Zomerspelen, Tour de France en natuurlijk het EK Voetbal 2016. Ook nu Nederland niet meedoet aan het eindtoernooi zijn er nog genoeg redenen om het toernooi op de voet te volgen.

Het belooft weer een fantastisch toernooi te worden met veel toplanden en topspelers. Neem bijvoorbeeld Paul Pogba van gastland Frankrijk of Mario Götze, die Duitsland twee jaar terug nog naar de wereldtitel schoot in Brazilië. Daarnaast is het ook dé graadmeter voor België. Gaan zij hun nummer één positie op de wereldranglijst waarmaken of toch niet?

Vijf nieuwe landen op EK Voetbal 2016

Naast de bekende landen maken ook vijf ‘voetbaldwergen’ hun debuut op het Europees Kampioenschap in Frankrijk. IJsland is voor de Nederlanders wellicht de bekendste debutant, aangezien ze in de kwalificatiereeks twee keer te sterk waren voor het Nederlands Elftal.

Naast ‘Strákarnir okkar’ doen ook Slowakije, Wales, Albanië en Noord-Ierland voor het eerst mee aan het grootste voetbaltoernooi van Europa. En voor de mannen onder ons: het is ook erg leuk om een keer niet naar de grote vedettes te kijken, maar juist naar de onbekende spelers die wellicht na het toernooi een mooie transfer tegemoet kunnen zien!

Twee favorieten voor EK Voetbal 2016 titel

Voor de voetbalkenners onder ons is het geen verrassing dat Frankrijk en Duitsland worden gezien als dé favorieten voor de EK titel deze zomer. Frankrijk heeft na een aantal magere jaren weer de beschikking over een fantastische lichting en ook Duitsland heeft een selectie om je vingers bij af te likken.

België is een outsider voor het kampioenschap. Als nummer één van de FIFA wereldranglijst zullen de ‘Rode Duivels’ er wel op gebrand zijn om hun status waar te maken. Ten slotte mag ook een titel van Engeland niet geheel worden uitgesloten.

EK Voetbal 2016

Het EK Voetbal 2016 gaat dit jaar van start op vrijdag 10 juni. Om 21.00 uur neemt gastland Frankrijk het op tegen Roemenië. De grote finale staat één maand later gepland, namelijk op zondag 10 juli. Bekijk het schema op Speelschema EK 2016 en zorg ervoor dat je vier weken lang kunt gaan genieten van de mooiste wedstrijden in Frankrijk!