Skiën op een indoor rolbaan

Ski-RolbaanAl jaren kom ik regelmatig over de vloer bij Marko en Ingrid Van der Zande, van Skicentrum Heemskerk. Ik begon er om een keer te kunnen oefenen voordat ik na negen jaar weer eens op wintersport ging. Het is me zo goed bevallen dat ik nog steeds minstens zes keer per jaar kom lessen op de indoor rolbaan.

25 Jarig Jubileum

25 Jarig JubileumHet is niet toevallig dat ik nu een stukje schrijf over het indoor skicentrum, ze bestaan dit jaar namelijk 25 jaar! Het centrum is in 1986 opgericht door de twee broers en vader Van der Zande en inmiddels wordt het gerund door een van de twee broers (Marko) en zijn compagnon Richard Molenaar.

Van een skislijpmachine in een koelcel in een bolleschuur zijn ze uitgegroeid tot een centrum met twee rolbanen, een skishop en een werkplaats met ‘slijprobot’. Ook hebben ze een online webshop die ze van plan zijn flink uit te breiden en er zijn plannen om in Alkmaar een tweede centrum te beginnen. Een succesverhaal dus!

Waarom Skicentrum Heemskerk?

Skicentrum HeemskerkToegegeven, ik ging er naartoe omdat het het meest dichtstbijzijnde indoor skicentrum was. Toch zijn er genoeg andere redenen om te kiezen voor Skicentrum Heemskerk. Een rolbaan is bijvoorbeeld perfect om je techniek te verbeteren (of in 1x goed aan te leren). Je moet namelijk continu naar jezelf kijken in de spiegel. Het is niet voor niets dat er regelmatig groepen uit binnen- en buitenland komen om in Heemskerk te trainen (tot aan de Zwitserse jeugdtoptalenten toe)! 

O ja ze hebben ook nog een Skikleding Webshop.