Waarom Kiezen Voor Integraal Financieel Advies?

In een mensenleven zijn er tal van momenten dat financieel advies handig of zelfs nodig is. Als je een huis gaat kopen bijvoorbeeld, of gaat trouwen. Ook als je een kind verwacht, je arbeidsongeschikt raakt, met pensioen gaat of te maken krijgt met het overlijden van je partner zijn je financiën op slag minder helder. Kies op zulke momenten voor integraal advies. Alleen met allesomvattend advies weet je waar je aan toe bent.

Op de toekomst voorbereid

Integraal advies betekent compleet advies. Je hebt niets aan advies over een deel van je financiën. Stel je wil een huis kopen. Dan is het altijd verstandig om rekening te houden met veranderende situaties. Het is toch erg jammer als je arbeidsongeschikt raakt, je direct uit je woning moet. Tijdens integraal financieel advies worden allerlei scenario’s geschetst en duidelijk in kaart gebracht. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Mocht er dan op financieel gebied een tegenvaller zijn, dan ben je in elk geval door het advies goed voorbereid.

Advies versus verkoop

In de financiële wereld is het verschil tussen advies en verkoop groot. Een adviseur die aan een financiële instelling verbonden is, kan nooit objectief advies geven. Deze adviseur kun je dus beter verkoper noemen. Wil je integraal financieel advies, kies dan voor een onafhankelijke adviseur. Iemand die voor jou de beste oplossing zoekt en de verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Zo weet je zeker dat je voor de beste prijs de juiste oplossing hebt.

Bewaren voor later

Integraal financieel advies is geschikt voor zowel particulieren als ondernemers. Door te kijken naar de hele financiële staat van het bedrijf of de persoon kan een compleet beeld gegeven worden. Zo kijkt de adviseur bijvoorbeeld ook naar wat jij zelf opzij gelegd hebt voor je pensioen. Dit geld is gereserveerd en niet bedoeld om je hypotheek mee af te lossen of een auto mee aan te schaffen. Het kan ook zijn dat je geld apart hebt gelegd voor je kinderen, zodat ze op een dag kunnen studeren. Wellicht heeft dit opzijleggen nog consequenties op fiscaal gebied? Integraal financieel advies maakt dat ook dat helder wordt.

Het totale plaatje

Elk mens heeft tal van financiële producten. Heb je geen hypotheek, dan heb je wel een lijfrente, een pensioen of een belegging. Een integraal financieel adviseur kijkt naar kosten, maar ook naar risico en naar wat de producten je kunnen opleveren. Sommige situaties zijn nadelig, maar sommige leveren je echt voordeel op. Ook als je denkt dat je zelf wel verstand hebt van de financiële producten die je in je portefeuille hebt, is advies op zijn tijd een aanrader. Dit omdat een specialist alles voor je op een rijtje zet. Hij weet precies wat er eventueel verandert in de wet, hoe bepaalde zaken fiscaal voordeel op kunnen leveren en bij welke financiële organisatie je het best terecht kunt.

Beslissingen in het leven

Elke financiële beslissing kan gevolgen hebben. Niet alleen voor jezelf, ook voor je partner en je kinderen. Het is heel verstandig om dat voor jezelf goed in kaart te hebben. Een integraal financieel adviseur houdt bijvoorbeeld ook rekening met schenk-, erf-, of inkomstenbelasting. Handig, omdat je zo altijd de juiste beslissing neemt, ook als het financieel even iets minder gaat.