Vouwfiets naar je werk

elektrische vouwfietsEigenlijk rijd ik altijd met de auto naar mijn werk. Lekker muziekje op en 45 minuten later ben ik er. Nou ja, dan had ik er kunnen zijn… Helaas heeft Nederland nogal last van… files! Hoe frustrerend kunnen die zijn!

Elke dag sta ik weer 20 tot 30 minuten stil. Zachtjes optrekken, meteen weer remmen, continu opletten en flink geïrriteerd raken. Natuurlijk verzacht de radio het leed wel wat, maar aangenaam mag het toch niet heten. Is dat nou de beste manier om de dag te beginnen?

Wakker worden in de trein

Daarom had ik bedacht dat het misschien goed zou zijn eens wat vaker met de trein naar mijn werk te gaan. Soms is die natuurlijk wel heel erg vol, maar gelukkig kan je daar meestal wel een zitplekje vinden.

Lekker kopje koffie en krantje en dan is reizen per trein gewoon een nieuwe manier om lekker rustig wakker te worden. Op dagen dat ik geen zin heb in de krant, wil ik ook nog weleens mijn DS-lite meenemen. Een beetje gamen zo vroeg op de ochtend, dat doet mijn humeur ook wel goed.

Natuurlijk is de trein voor nog veel meer geschikt. Een boek lezen en ondertussen je MP3-speler zachtjes aan. Of gewoon een beetje werken aan een plan. Persoonlijk vond ik het wel een verademing dat ik niet meer zo goed hoefde op te letten.

Nog even op de vouwfiets

Maar dan… Wanneer ik op de plaats van bestemming ben aangekomen, dan ben ik nog niet op mijn werk zelf. Daarvoor kan ik de bus nemen, maar die rijdt onhandig en de aansluiting met de trein is heel krap, dus soms mis ik die. Dan moet ik helaas een half uur wachten. Dat was dus een probleem!

Toen heb ik besloten een vouwfiets aan te schaffen. Charmant zijn ze zeker niet, maar wel ontzettend praktisch! Ik heb een klassieke vouwfiets aangeschaft, die voorzien is van 7 goede versnellingen. De fiets is makkelijk tot een pakketje te vouwen en bevalt me erg goed. En tegelijkertijd haal ik ook nog een frisse neus!

Voor de veeleisende forens zijn er tegenwoordig ook elektrische vouwfietsen te koop. Het voordeel van een elektrische vouwfiets is natuurlijk dat het fietsen weinig energie kost en dat je lekker snel gaat. Als de trein mijn blijft bevallen, dan ga ik dat ook zeker doen!