Verzorgingsproducten voor dames en heren

VerzorgingsproductenBijna iedere vrouw weet dat er een verschil (of juist niet) is tussen bodylotion, bodyscrub, bodyspray, bodymist, bodycreme, douchecreme, douchegel, badgel, badschuim, badzeep, bodymilk en ga zo maar door. Veel mannen echter komen er echt geen wijs uit. Hier een uitleg om een keer te lezen en te onthouden.

Verzorgingsproducten voor dames

Voor vrouwen zijn er ontelbaar veel soorten cremepjes en lotions die allemaal weer een andere naam hebben. Het lijkt me niet belangrijk om ze allemaal te onthouden, maar hier een opsomming van de producten die door veel vrouwen gebruikt worden en wat misschien wel eens van pas kan komen om te weten.

Bodylotion, bodymelk en bodycreme zijn drie namen voor ongeveer hetzelfde product, namelijk een creme die de huid hydrateert. Bodycreme kan een wat dikkere substantie zijn dan de lotion en de melk, maar dat hoeft niet.

Dan is er bodyspray ook wel bodymist of bodywater genoemd om je huid te verfrissen. Dit lijkt op water met een geurtje (meestal zeer fris) en komt in de vorm van een spuitbus.

Douchegel, badgel, showercream, showergel zijn allen woorden voor een wasemulsie bedoeld om het lichaam te wassen.

Oogcreme is creme speciaal bedoeld om de ogen te hydrateren en rimpels te verzachten/voorkomen. Een oogroller wordt gebruikt om wallen te laten verdwijnen en de ogen te verzorgen. Gezichtscreme is een soort bodylotion, maar dan voor het gezicht. Reinigingsmelk is er om make-up te verwijderen en om de huid te hydrateren. Tonic is een waterachtige substantie om laatste restjes make-up te verwijderen en de huid te verfrissen. Oogmakeup-remover is meestal een vettige lotion om oog make-up te verwijderen.

Bodyscrub, gelscrub, gezichtsscrub, milde peeling en peeling zijn allemaal namen voor producten die de dode huidcellen van je lichaam en/of gezicht verwijderen. Een peeling of scrubgel voor het gezicht is milder (fijner) dan een bodypeeling of bodyscrub.

Verzorgingsproducten voor heren