Salarisadministratie is een vak apart

salarisadministratieOndernemers met weinig personeel hebben vaak geen kaas gegeten van de complexe materie. Zaken als pensioen, loonbelasting en ziekteverzuim vergen zeeën van tijd, omdat de juiste kennis ontbreekt. Salarisadministratie is een vak apart, payrollen kan de oplossing zijn.

Een vast aanspreekpunt weet van de hoed en de rand

Een payrollbedrijf beschikt over de juiste kennis voor het verzorgen van de personeelsadministratie. Zij verwerken de gewerkte uren voor uw personeel, verlonen naar wens wekelijks of maandelijks en versturen per post of per mail de loonstroken en jaaropgaven naar uw personeel. Voordeel is dat een vast aanspreekpunt, zowel voor u als voor uw personeel, precies weet wat er in uw bedrijf speelt en overal haarfijn antwoord op kan geven. Het payrollbedrijf hanteert een standaard tarief per loonstrook en jaaropgave. Verder zijn er geen kosten te verwachten. Een offerte opvragen biedt exacte informatie die op uw situatie toegespitst is.

Besparing van tijd is besparing van geld

Loonbelasting, naleving van cao, alle verantwoordelijkheden omtrent ziekte- en herstelmeldingen, u kunt het wat werkgeversverplichtingen betreft zo gek niet bedenken of het payrollbedrijf kan het van u overnemen. U heeft vast niet alle verstand van WIA of WW. De dienstverlening is afgestemd op wat u wilt. De gewone dagelijkse leiding van uw bedrijf blijft in uw handen, maar de verantwoording over het personeel niet. Kortom: wel de voordelen van het ondernemerschap, niet de nadelen. De kosten lijken wellicht hoog, maar als u kijkt wat u aan tijd bespaart en wat u allemaal niet meer uit hoeft te zoeken, kan het wel eens voordeliger uitpakken. Besparing van tijd is besparing van geld. Daarnaast doet iedereen gewoon waar hij goed in is.

Hulp bij het zoeken van nieuw personeel

Wettelijk gezien is een payrollbedrijf de werkgever van het personeel. Op de werkvloer blijft u de werkgever. In feite zijn er drie partijen: een opdrachtgever, in dit geval u, de werknemer en de werkgever: het payrollbedrijf. Personeel is flexibel inzetbaar en er wordt gebruik gemaakt van flexibele arbeidsovereenkomsten en de cao voor uitzendkrachten. Nieuw personeel aantrekken kunt u zelf doen, waar nodig wordt hulp geboden. Maximaal acht arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd wordt een werknemer aangeboden, daarna kunt u alsnog het personeel zelf in dienst nemen. Voordeel hiervan is dat, als u twijfelt over een personeelslid, u niet zo snel aan iemand vast zit. Ook secondaire arbeidsvoorwaarden als overeenkomsten voor bedrijfsauto’s, laptops of mobiele telefonie wordt uit handen genomen en advies over personeelszaken neemt het payrollbedrijf ook voor zijn rekening: zij hebben tot slot al de expertise in huis. Een persoonlijke benadering en maatwerk wordt gegarandeerd.