Je huis beveiligen

BeveiligingscameraJe huis is je thuis en daar moet niemand zomaar binnenkomen. Helaas worden er gemiddeld nog zo’n 525.000 woning-inbraakpogingen per jaar gedaan. Wat doe je er aan? Misschien heb ik nog wat tips voor je waar je nog niet aan had gedacht.

Verlicht de donkere hoeken

Veel mensen hebben een buitenlamp die aangaat wanneer er na een bepaald tijdstip mensen te dichtbij de voor- of achterdeur komen. Dit aangaan van de lamp is al dan niet gekoppeld aan het afgaan van een (stil)alarm en is hoe dan ook een eerste manier om ongewenst bezoek buiten de deur te houden.  Waar minder mensen echter aan denken is om eens een rondje om het huis te lopen om te kijken waar inbrekers zich gemakkelijk zouden kunnen verstoppen of schuil houden om vervolgens je huis in te sluipen. Het verlichten van deze donkere hoeken en ruimtes zorgt ervoor dat de kans nog kleiner is dat inbrekers jouw huis zullen verkiezen.

Kies voor de juiste alarmen

Er bestaan vele soorten alarmsystemen. Je  kunt denken aan bewegingssensors, cameravolgsystemen, stille alarmen, verlichting en ga zo maar door. Ook in de kwaliteit zit er behoorlijk wat verschil. Zo zijn er nogal wat goedkopere alarmen die niet erg sensitief zijn en ook afgaan wanneer er bijvoorbeeld een vogel net even iets te dichtbij komt, of wanneer het hard hagelt of regent. Dat wil je natuurlijhk niet hebben. Het is verstandig om een partij in te schakelen die expert is in sensortechnologie. SICK is zo’n bedrijf dat zich al jaren specialiseert in buitenbeveiliging. Sinds een tijdje zijn ze niet meer alleen bezig voor de zakelijke-  maar ook voor de particuliere markt.

[wpsr_socialbts]