Boeren streekmarkten

Boeren streekmarktenNu het weer lekker weer aan het worden is is het heerlijk om je vrije tijd buiten door te brengen. Een beetje slenteren op een streekmarkt vind ik dan vaak een leuke dagbesteding. Niet alleen kun je van het zonnetje genieten, ook zijn er vaak lekkere streekproducten uit te proberen. Maar hoe wat en waar? -> De Landbouwagenda

De Landbouwagenda

Op de landbouwagenda vind je meer dan alleen boeren streekmarkten. Het is een verzamelplaats voor alle agrarische evenementen in Nederland. Je kunt er ook zelf evenementen op plaatsen, al worden ze er uiteraard weer vanaf geschopt als ze niet relevant zijn. Je kunt evenementen zoeken op datum, op sector of op provincie.

Boerenmarkten in 2012

Als je een liefhebber bent van boeren markten, dan moet je op 24 maart in Haaksbergen en op 25 maart in Luttenberg zijn. De streekmarkt in Haaksbergen wordt gehouden in en om de manege van de Sterreruiters en is klein van opzet. De markt is alleen in de ochtend, van 08.00 tot 13.00 uur. Het thema is: nieuw en tweedehands. De boerenmarkt in Luttenberg wordt gehouden in het Sallans landbouwmuseum.
Op 7 juli is het in Duiven tijd voor de streekmarkt de Liemers. Het thema is: lekker pruuve in Duuve! Om 16.00 is de markt weer voorbij.
Wanneer de zomer alweer bijna over is (9 september) is er een boerenmarkt in Finsterwolde. Deze markt zal worden gehouden op een boerenerf en is dus kleinschalig. Om er toch een daguitstapje van te maken kun je een mooie wandeling van 6,5 kilometer maken rondom het dorp. Om 17.00 uur is de markt afgelopen.
Voor meer informatie over deze en overige markten moet je echt even de landbouwagenda bekijken!