Bijzondere bestemmingen voor Stedentrips

Parijs, Londen, Berlijn, allemaal goede bestemmingen voor een stedentrip, maar het kan zijn dat je die steden allemaal al gezien hebt en toe bent aan iets nieuws. Online vind je genoeg ideeën voor speciale stedentrip-bestemmingen, maar daar zit dan ook een speciaal prijsje aan vast aangezien het georganiseerde reisjes zijn. Goedkoper en avontuurlijker is het om zelf je bestemming te bepalen en je reis en onderdak te boeken. In dit artikel vind je wat ideeën.

Ga naar Lissabon

LissabonLissabon is niet naast de deur, maar met het vliegtuig ben je er zo. Boek je op tijd of juist last-minute, dan kun je redelijk goedkoop er naartoe. Er zijn ter plekke genoeg hotels en hostels op daar pas iets te boeken, maar als je van wat meer zekerheid houdt dan kun je goedkope overnachtingen boeken via een site als ebookers.nl.

Wat is er te doen?

Ga naar het ‘ocenario de Lisboa’, oftewel een enorm aquarium op 6 km van het centrum van de stad. Hou je van specialiteitenwinkels? Dan raad ik je aan om daarna een kijkje te gaan nemen in onder andere  ‘A outra Face da Lua’, een prachtige winkel met vintage artikelen. Ook kun je naar de Portugese Vlooienmarkt, gaan surfen bij het nabijgelegen strand, een van de vele musea bezoeken en je  ’s avonds onderdompelen in het bruisende Portugese nachtleven.

Ga naar Luxemburg

LuxemburgLuxemburg is niet een stad waar veel mensen aan denken om naartoe te gaan voor een stedentrip. Terwijl het een hardstikke leuke, mooie en gezellige stad is om een keer te bezoeken! Juist omdat het niet groot is is het perfect voor een stedentrip. En het voordeel is daarnaast dat het lekker dicht bij huis is.

Wat is er te doen?

Hou je van cultuur en geschiedenis, dan moet je echt naar het ‘Historisches Museum der Stadt Luxemburg’. Het is een klein museum met een overzicht van hoe de stad was door de jaren heen, bekeken vanuit sociaal/cultureel- economisch- en politiek oogpunt. Het is de moeite waard om langs chocolaterie ‘Guimauve & Chocolat’ te gaan. Chocolade kun je bijna nergens lekkerder krijgen dan hier. Verder is Luxemburg vooral een stad om uit te rusten op een terrasje in de zon, of in een van de gezellige cafés wanneer het weer wat minder is.

Blijf dicht bij huis en ga naar Dordrecht

dordrechtHet leuke aan een stedentrip in eigen land is dat je niet per se naar 1 stad hoeft te gaan, maar dat je binnen 30 minuten weer midden in een andere stad zit. Dordrecht is klein, maar heeft een heel authentiek centrum, het is dan ook Hollands oudste stad. Dordrecht telt meer dan 1000 monumenten, dus voor de cultuur-historie liefhebber is er genoeg te zien. Mocht je alleen de sfeer willen proeven, dan kun je kiezen voor een (mid)dagje Dordrecht en ook een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld Rotterdam of Roosendaal, dat er respectievelijk 10 en 20 minuten met de trein vandaan ligt.

Wat is er te doen?

Er worden heel wat excursies georganiseerd waar je je voor zou kunnen inschrijven. Voor nieuwsgierige bezoekers die de verborgen plekken van Dordrecht wil leren kennen zijn er bijvoorbeeld ‘de rondjes’. Verder kun je er goed winkelen, er op uit in de natuur of tafelen aan het water bij eetcafé Waterlust. Dordrecht heeft een rijke geschiedenis, misschien interessant om daar je eerst over in te lezen. Bijvoorbeeld met het boekje Geschiedenis van Dordrecht van 1813 tot 2000.