Begrafenisverzekering afsluiten: mannen laten het afweten

kerkhofWe gaan allemaal dood. Leuk is het niet, maar het is iets waar je niet omheen kunt. En bij de dood hoort een peperdure begrafenis. En je wilt je nabestaanden uiteraard niet met een torenhoge rekening opzadelen als je de pijp aan maarten hebt gegeven. Het is daarom eigenlijk wel zo verstandig om een begrafenisverzekering af te sluiten. Uit recent naar buiten gekomen cijfers blijkt wij mannen het massaal laten af weten als het om uitvaartverzekeringen gaat: 62% van diegenen die een verzekering afsluiten is vrouw! De vraag is waarom?

Mannen sterven eerder

Het is helaas niet bekend waarom het verschil zo groot is. Mannen leven korter dan vrouwen, dus eigenlijk zouden wij er als de kippen bij moeten zijn om zo’n verzekering af te sluiten. Of misschien is dat juist wel de reden: als je toch als eerste er uit stapt is het jouw probleem niet hoe dat met de begrafeniskosten geregeld is. Maar dat is waarschijnlijk te cynisch gedacht.

Vrouwen denken meer na over de dood

Wat iets meer voor de hand ligt is dat mannen wat meer en in hier en nu leven dan vrouwen. Vrouwen zijn vaak meer met de toekomst bezig en overzien daardoor het grotere plaatje. Ook zijn vrouwen socialer en denken dus misschien sneller aan consequenties van zaken voor andere mensen. Dus ook wat er gebeurt als je overlijd.

Vrouwen regelen de uitvaartverzekering

Een andere verklaring zou kunnen zijn dat vrouwen vaker de zaken rond het gezin en het huishouden regelen dan de mannen, dus ook zaken als verzekeringen. In dat geval zullen ze gelijk het hele gezin verzekeren en zijn wij mannen dus ook onder de pannen. Hoe het ook zij, het kan geen kwaad om eens na te denken over een uitvaartverzekering. Wat het kan aardig in de papieren lopen zo’n uitvaart.