Alles Wat Je Moet Weten Over Cannabis Zaden

marijuana-505464_1280Een echte man doet ook wel eens een blowtje. Misschien word jij door je vrienden al betiteld als ‘stoner’, maar het kan ook zo zijn dat je nog niet helemaal ‘up-to-date’ bent in de wereld van wiet, cannabis en zaden daarvan. Graag vertellen we je meer over cannabiszaden en zorgen we ervoor dat je precies weet wat je hoort te weten, zodat je nooit meer een groen- of blauwtje hoeft te lopen.

Wat is cannabis?

marijuana-34353_640Allereerst zul je moeten weten wat cannabis precies is en waar het nuttig voor is. Er bestaan nogal een hoop misverstanden omtrent cannabis en tevens op het gebied van de zaden. En dat terwijl deze groene plant een beste vriend en tegelijkertijd een ontzettend krachtig middel kan zijn. Cannabis wordt al eeuwen ingezet op het gebied van pijn- en zelfs ziektebestrijding. De indianen wisten ervan – wij helaas (meestal) niet meer. Cannabis maakt je niet alleen stoned. Cannabis is daarnaast een pijnbestrijding en daarmee een redmiddel voor mensen met ziekte en hevige pijnen.

Daarnaast zou cannabis vele ziektebeelden bestrijden kunnen en zelfs weten te verhelpen. Geloof het of niet, maar cannabiszaden waaruit olie is gewonnen wordt vandaag de dag zelfs ingezet als kankerbestrijding. En in sommige gevallen met resultaat. Wetenschappelijk bewezen is het (nog) niet, maar steeds meer mensen – en niet alleen echte kerels, maar ook wetenschappers en professionals – zien in hoe krachtig en veelzijdig cannabis is.

Cannabiszaden: soorten

Waar een plant is, is zaad. Zaden van de cannabisplant worden niet alleen gebruikt om wiet te kweken, maar ook geconsumeerd en verwerkt tot olie. Voor nu richten we ons op cannabiszaden om thuis cannabis te kunnen kweken. Deze zaden heb je in vele vormen en getalen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het aanbod van sensi seeds.

Er zijn veel soorten, waaronder enkele populaire zoals Super Skunk, Skunk Kush en Silver Haze. Maar ook Big Bud, Jack Flash en Northern Lights zijn enkele veel gekochte en gebruikte titels van cannabiszaden. Deze zaden variëren van goed betaalbaar tot redelijk geprijsd, afhankelijk van de kwaliteit en de aanbieder. Ga je voor kwaliteit, dan heb je meestal ook een sterkere plant met een hogere opbrengst in de vorm van een grotere, goede oogst.

feminizedFeminized

Wanneer je cannabiszaden aanschaft, is het goed op te letten of de zaden ‘feminized’ zijn. Dat betekent namelijk dat jij uitsluitend vrouwelijke cannabiszaden zult ontvangen. Waarom dat belangrijk is? Een plant die groeit uit het mannelijke cannabiszaadje zal geen THC produceren.

Wil je de plant consumeren door de topjes ervan te roken, dan wil je graag THC proeven. Hiervan wordt je stoned: in de meeste gevallen is dit het doel van het roken van cannabis. Een vrouwelijk zaadje is dus vereist, wil je genieten van een fijn ‘pretsigaretje’.

Reguliere cannabiszaden

Je hebt feminized zaden, maar ook reguliere cannabiszaden. Reguliere zaden zorgen voor een verrassing. Reguliere zaden zijn namelijk de zaadjes die geoogst zijn nadat de plant, die ze opbracht, bestoven is door een mannelijke plant. Deze zaden kunnen zowel mannelijk als vrouwelijk zijn. En daar kom je pas achter wanneer de bloeifase van start gaat. Spannend, dus! Niet iedereen kiest voor deze zaden, vanwege het gebrek aan zekerheid met betrekking tot een ”THC-oogst”.

Echte kerels die houden van een goede oogst gaan daarom liever voor kwalitatieve feminized cannabiszaden. Aan de andere kant, een echte kerel houdt ook van een risico… bovendien leveren reguliere cannabiszaden een ander voordeel op: met deze zaden kun je kruisen, om nieuwe wietsoorten te doen ontstaan. Dat is dan wel een flink project, dus weet waar je aan begint.

Autoflowers

Je weet nu dat er vrouwelijke en mannelijke cannabiszaden zijn. Maar, als echte kerel, wil je ook graag op de hoogte zijn van het hoe-en-wat als het neerkomt op de groei en bloei. Het laten groeien van een cannabisplant gebeurt – als het goed gaat – helemaal vanzelfsprekend. Dat is de natuur. Maar wat je wel moet weten, is dat een wietplant enkel in bloei gaat wanneer de dagen korter worden en de nachten langer. De bloeiperiode van cannabis valt namelijk in de herfst!

Staan jouw planten binnen en is het nog hartje zomer? Dan zul je moeten ‘spelen’ met het licht en de temperatuur. Een lamp is hiervoor handig. Zorg ervoor dat jouw plantjes 12 uur licht en 12 uur duisternis krijgen. Dan stopt namelijk de groei en begint de bloei. Vind je dit teveel gedoe? Ga dan voor autoflowers. Autoflowers zijn cannabiszaden die vanzelf in bloei gaan, na een bepaalde periode (weken, maanden) van groei. Hier hoef je dus helemaal niets voor te doen.

Autoflowers zijn vaak iets duurder dan ‘normale’ cannabiszaden, maar besparen je wel een hoop tijd en moeite. Je zou namelijk meerdere oogsten in één seizoen kunnen draaien, zonder de grens van het gedoogbeleid te overschrijden. Want, onthoud – ook echte kerels houden zich aan de wet. 5 planten per huishouden is volgens onze wetgeving meer dan genoeg. Weet je dat ook weer!