7 Tips Voor Het Bouwen Van Een Betere App

7 Tips Voor Het Bouwen     Van EenBij het bouwen van een app komt heel wat kijken. Je moet er op letten dat de app goed werkt, structureel goed in elkaar zit en dat hij opvalt in het enorme aanbod aan apps dat momenteel beschikbaar is. We geven je 7 tips om alvast een flinke stap in de goede richting te nemen.

1. Zorg ervoor dat de app gebruiksvriendelijk is

Een van de belangrijkste sleutelwoorden bij het bouwen van een goede app is gebruiksvriendelijkheid. Als je een app bouwt die er mooi uitziet, maar waar de gebruiker moeite voor moet doen om hem te gebruiken, dan kan je er op rekenen dat deze geen lang leven beschoren is. Houd er daarbij goed rekening mee dat veel gebruikers wel een smartphone of tablet hebben, maar dat dit nog niet betekent dat ze hem ook goed weten te gebruiken. Zelfs gebruikers die nog maar net beginnen moeten je app kunnen gebruiken, maak deze dan ook zo intuïtief mogelijk. Alle functies van de app moeten voor zich spreken.

2. Gebruik Delphi XE7

Software als Delphi XE7 is er helemaal op gemaakt om het ontwikkelen van apps zo soepel mogelijk te maken. Bij Delphi XE7 is alles aanwezig om een app te kunnen maken voor Windows, Mac, iOS, Android, gadgets en wearables. Het pakket heeft een overzichtelijke, complete gebruikersinterface waarmee je applicaties tot wel 20 keer sneller kan maken dan met andere ontwikkelingsoftware. Het mooie aan dit programma is het feit dat een app tegelijk voor meerdere systemen ontwikkeld kan worden. De software is daarbij beschikbaar in vijf verschillende uitvoeringen, van Starter voor de beginnende app-ontwikkelaar tot het zeer uitgebreide Architect-pakket voor ervaren app-makers. Delphi XE7 neemt je heel wat werk uit handen en zorgt ervoor dat je jezelf helemaal kunt richten op het ontwerpen van de app.

3. Begin met een duidelijk plan

Als je een app ontwikkelt, is het heel belangrijk dat je al van tevoren weet wat je van plan bent met de app. De mogelijkheden bij het bouwen van een app zijn legio, maar je moet je goed afvragen of je al deze mogelijkheden ook daadwerkelijk wil gebruiken. Vaak is het genoeg om je app te beperken tot maar een aantal functionaliteiten. Een duidelijk plan is dan ook noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je niet alle kanten opgaat bij het ontwikkelen van je app.

4. Maak je app beschikbaar voor zoveel mogelijk beschikbare systemen

Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende systemen waar je een app op kan gebruiken. Er zijn genoeg ontwikkelaars die zich bijvoorbeeld beperken tot iOS of Android, omdat dit de meest gebruikte systemen zijn, maar hiermee beperk je de hoeveelheid gebruikers die je kan bereiken enorm. Er zijn ook genoeg gebruikers op andere systemen, die je app niet kunnen gebruiken als deze niet beschikbaar zijn.

5. Gebruik RAD Studio XE7

Ook RAD Studio XE7 is een softwarepakket dat helpt bij het snel en gebruiksvriendelijk ontwikkelen van een app. Met RAD Studio XE7 is het mogelijk om met behulp van een handige drag and drop interface je app in elkaar te zetten. Er is een groot aantal kant-en-klare componenten beschikbaar die je op deze manier zo je app in kan slepen, en gelijk bekijken hoe deze werken binnen je app. Met een van de vier versies die er van RAD Studio XE7 beschikbaar zijn bouw je snel een app voor Android, Windows, iOS of Mac OSX.

6. Zorg ervoor dat je app tot in de details getest is

Niemand zit op je app te wachten als hier bugs in zitten die ervoor zorgen dat bepaalde features niet werken. Testen van je app is dan ook heel erg belangrijk. Daarbij moet op de kleinste details gelet worden. Je moet mensen inschakelen die elke functionaliteit van je app uitproberen, en deze ook vooral proberen vast te laten lopen. Als je eenmaal een keer een app hebt gemaakt die het niet goed doet, dan zullen mensen niet snel je volgende app ook uitproberen.

7. Bedenk goed wat gebruikers met je app willen

Het is leuk als je een waslijst aan opties maakt voor je app, maar zitten je eindgebruikers hier wel op te wachten? Ontwikkel je app vanuit de gedachten van de mensen die straks daadwerkelijk met jouw app aan de slag gaan. Bedenk wat zij uit je app willen halen en wat ze misschien minder belangrijk vinden.