5 Onmisbare kampeerartikelen

Kamperen…voor wie met de tent gaat kamperen

Het spreekt voor zich dat je als je gaat kamperen een slaapzak, een tent en kleding meeneemt. Maar wat zijn nou van die typische must-haves voor op de camping, die je misschien zou vergeten mee te nemen? Hier een top 5 onmisbare kampeerartikelen.

Thermoskan

ThermoskanDe thermoskan is misschien nog wel belangrijker voor onderweg dan voor op de camping, want daar kun je nog wel even snel een bakje koffie zetten. Onderweg is het lekker om door te kunnen karren en toch je bakje koffie (of thee) te kunnen drinken. Vooral als je ’s nachts rijdt en geen zin hebt om iedere keer bij een tankstation een koffiepauze te houden, is een thermoskan erg handig.

Pannenset

PannensetLeuk hoor, uit eten gaan op vakantie. Maar bij het echte kamperen hoort het er toch ook bij dat je op je een- of tweepitter je potje klaarmaakt. Dan is het toch wel handig dat je een paar pannentjes bij je hebt! Voor de echte die-hards volstaat 1 pannetje misschien, maar het is wel prettig om een pannensetje bij je te hebben. Tenzij je iedere dag gaat voor de eenpansmaaltijd natuurlijk.

Zaklamp

ZaklampDe zaklamp is misschien wel het vaakst vergeten artikel dat toch wel erg handig is op vakantie. Vind de ingang van je tent maar eens in het pikkedonker! Laat staan waar je je toilettas nou ook alweer had neergelegd..

Koelbox

KoelboxHet is een luxe-artikel, maar iedereen die wel eens langer dan twee weken kampeert weet dat het fijn is als je af en toe wat in de plaatselijke supermarkt kunt kopen en dat langer goed en koud kunt houden. Dan is een koelbox een must.

BBQ

BBQWie houdt er niet van om te kunnen bbq-en op vakantie? Het zou toch jammer zijn als je er op een klein camping ergens in zuid-frankrijk ‘in the middle of nowhere’ achter komt dat je je bbq-tje bent vergeten. Ook in de grotere steden in het buitenland  kennen ze het idee ‘wegwerp bbq’ trouwens niet, dus laat hem nou niet in de schuur staan!