Moonboots seizoen

Nederland in de sneeuw

De winter komt er nu in een rap tempo aan en dat betekend: kou, regen, wind en waarschijnlijk ook…sneeuw. Al jaren bedenk ik me op het moment dat er een dik pal sneeuw ligt dat ik maar eens moonboots moet gaan kopen, maar ik heb dat tot nu toe nog steeds niet gedaan. Ze zijn dan ook meestal niet flatteus, die moonboots, maar handig zijn ze wel. Een bekend merk is de Olang snowboots, verkrijgbaar bij onder andere de kampeergigant.

Moonboots met een ruig randje

Olang Stubai Nero Moonboots De OLANG Stubai OC nero moonboots, zien er op het eerste gezicht nogal soft uit. Maar wanneer je de straps omklapt, komten er venijnige spikes tevoorschijn. Dit systeem heet het OC-systeem. Het OC-systeem bestaat uit een kliksysteem in de zool, verzonken onder hak en voorvoet. Wanneer je de straps omgeklapt worden de spikes zichtbaar, waarmee je extra grip op gladde ondergronden krijgt.

Traditionele Moonboots

Traditionele Olang Moonboots
De Olang Canadian Anthracite moonboots noem ik traditioneel, omdat er geen speciaal kliksysteem of iets dergelijks op zit. Door de rubberen zool met grof profiel zijn ze toch zeer geschikt voor een gladde ondergrond. Door de rubberen voet zijn ze zeer waterdicht. De perfecte moonboots voor een wintersportvakantie, misschien iets minder voor gewoon over straat, tenzij er natuurlijk hopen sneeuw liggen.

Praktische Moonboots

Brema MoonbootsTenslotte deze praktische Olang Brema Nero Snowboots. Praktisch, omdat ze er zo stoer uitzien dat je ze ook gewoon zou kunnen dragen als er geen sneeuw ligt.