Soorten Hagen

TuinafscheidingWil je een groene scheiding tussen jouw en je buren? Dan heb je vele opties, want er bestaan nogal; wat verschillende soorten haagplanten. In dit artikel benoemen we wat verschillen.

Bladhoudende haagplanten

Bladhoudende haagBladhoudende haagplanten zijn over het algemeen wintergroen. Wintergroene heesters zijn bijvoorbeeld perfecte planten om een mooie, dichte groene haag te maken. Let er op dat je goed vertakte exemplaren kiest, want je wilt geen haag waar je op diverse plaatsen doorheen kunt kijken (als je tenminste een bladhoudende haag als afscheiding wilt)

Bladverliezende haagplanten

Bladverliezende haagHet spreekt voor zich dat deze planten niet het hele jaar door groen zijn. Deze planten zijn in de winter gewoon kaal en dus biedt een haag met bladverliezende planten in de winter weinig tot geen privacy. Maakt dat je niets uit, dan is het wel leuk om de verschillende seizoenen zo goed te zien in je tuin.

Haagconiferen

ConiferenhaagConiferen zijn geliefde haagplanten, want ze vormen zo’n mooie, dichte haag en blijven mooi groen. Er zijn coniferen in diverse kleuren beschikbaar. Het nadeel van een haag van coniferen is dat je hem erg goed bij moet houden, want voor je het weet heb je ruzie met je buren. Een coniferenhaag groeit namelijk snel en wordt al snel te dik. Twee a drie keer per jaar snoeien en het probleem is echter verholpen.

Kant en klare hagen

Kant en klare HaagKant en klare hagen zijn makkelijk, maar het is net als bij kant en klaar voedsel: vaak is het het toch net niet. Dit komt doordat kant en klare hagen gemaakt zijn voor de massa; de haag is dus niet op jouw speciale tuin afgestemd. Daarnaast zijn kant en klare hagen vaak dun, omdat ze dan het minste ruimte innemen in je tuin (en in die van de buurman). Dit is handig, maar vaak iets minder mooi.

Welk soort plant?

Kies je niet voor de conifeer als haagplant, dan kun je er ook aan denken om een taxushaag, een buxushaag, een beukenhaag of een laurierhaag van te maken. Voor hoe die hagen er precies uit gaan zien moet je even de website van Directplant bekijken.