Mooie plafondverlichting

PlafondverlichtingPlafondverlichting is niet iets waar je vaak over nadenkt, maar wel heel belangrijk voor de sfeer die je in je huis krijgt. Niet alleen de lamp zelf is daarbij van belang, uiteraard ook het soort verlichting, oftewel of je kiest voor LED-verlichting of spaarlampen en het wattage dat je kiest. In dit artikel drie soorten ruimten met bijpassende plafondverlichting.

Een strakke woonkamer

Maretti Never HideEen strakke woonkamer vraagt om strakke verlichting. Tenzij je je kamer juist een extra twist wilt geven, dan kun je juist kiezen voor een potsierlijk exemplaar, wat meteen een enorme blikvanger is. Er vanuitgaande dat je toch meer van strak houdt (je hebt niet voor niets je woonkamer zo ingericht) hebben we voor de afbeelding hiernaast voor een strak zwart exemplaar gekozen. Het is de Maretti Never Hide. De lamp is 25cm x 19 cm x 4,5 cm waarin 2 lichtbronnen horen van maximaal 20 watt.

Een kleurrijke woonkamer

Nautic SpotEen lamp in een kleurrijke woonkamer zal wat minder opvallen, omdat het interieur al alle aandacht trekt. Je kunt ervoor kiezen om dan ook te kiezen voor een onopvallend exemplaar dat de ruimte geeft om het interieur die aandacht ook te geven. Je kunt er ook voor kiezen om de aandacht toch op één speciaal detail extra te vestigen. Zo zou je voor een wandlamp kunnen kiezen die met name op een schilderij richt. Een mooi voorbeeld van zo’n lamp is de Nautic Spot.

Een onopvallende woonkamer

Kalimero RoodEen onopvallende woonkamer, of een woonkamer zonder enige structuur kan meer sfeer krijgen door een lamp die echt de aandacht trekt. Een design-hanglamp is daar bij uitstek geschikt voor. Wat dacht je van de Kalimero met rode binnenkant?