Een schutting van composiet blijft in vorm

Composiet heeft het uiterlijk van echt hout maar bevat in werkelijkheid voor de helft uit de kunststof polyethyleen. De andere helft is wel van hout, vrijgekomen als restproduct in de parketindustrie. Een schutting van composiet heeft wel de voordelen van hout, maar niet de nadelen.

Kleur- en vormvast

Nadelen van echt hout is kromtrekken, scheuren of verkleuren. Composiet doet dit niet. Een schutting van composiet blijft dus langer mooi en in vorm. Een deur die niet goed sluit door hout wat werkt zal bij een schutting van composiet niet snel voorkomen. Een ander nadeel van hout is vergrijzing. Composiet verkleurt niet en blijft jarenlang kleurvast. Insecten zullen zich in de composiet niet nestelen: een termiet of insect doet zich niet te goed aan kunststof. Het grootste voordeel van echt hout is het uiterlijk: houtnerven en noesten. Ook een plank van composiethout heeft deze fraaie kenmerken.

Onderhoudsvrij

Echt hout heeft jaarlijks onderhoud nodig als oliën, beitsen of verven. Als hout niet behandeld wordt, zal het gaan rotten. Composiet verkleurt niet en blijft jarenlang mooi. Schoonmaken is eenvoudig, slechts water met eventueel een schoonmaakmiddel volstaat. Ook de hogedrukspuit kan ingezet worden. Door in de lengte van de planken te spuiten, wordt schade voorkomen. Splinters komen bij het composiethout niet voor.

Duurzaamheid

Zoals gezegd bestaat een composiet plank voor de helft uit hout uit de parketindustrie. Het hout heeft het FSC-keurmerk, wat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Het polyethyleen is afkomstig van gerecycled kunststof. Omdat het polyethyleen langer meegaat dan hout, is een schutting van composiet duurzaam. Een schutting van composiet is een keuze voor jaren.