De winter beu? Ga tuinieren!

Tuinieren in de WinterDe winter is nog niet eens zo lang bezig, maar met de lange aanloop die wij in Nederland kennen genaamd herfst kan ik me voorstellen dat je hem alweer behoorlijk beu bent. En nu hebben we het ergste waarschijnlijk nog niet eens gehad. Echte mannen kunnen natuurlijk wel tegen een beetje kou, maar dit natte gedoe, daar wordt niemand blij van. De oplossing om alweer de lente in je hoofd te krijgen is om nu te gaan tuinieren. Nu? Ja, nu!

Esdoorn planten

EsdoornVeel bomen worden vanaf het einde van het jaar tot en met april geleverd. Zo ook bijvoorbeeld de Esdoorn. Heb je een (vrij) grote tuin, dan kun je prima een esdoorn planten. Hou er rekening mee dat je de boom op minimaal twee meter van de erfgrens plaatst, anders kun je problemen gaan krijgen met de buren. Dit geldt voor elke boom, maar de Esdoorn in het bijzonder groeit erg snel. Je hoeft hem niet te snoeien, hij is bladverliezend. In de herfst geeft hij felle kleuren, erg mooi. Er zijn heel veel verschillende esdoorns beschikbaar, kijk goed voordat je hem koopt hoe hoog hij wordt en dergelijke.

Planten planten

De KerstroosEr bestaan natuurlijk ook wintergroene planten die een bloeiperiode midden in de winter hebben. Leuk om je tuin er ook nu mooi uit te laten zien. Voorbeelden van planten met een bloeiperiode in de winter zijn Nieskruid en Kerstroos. Op de afbeelding hiernaast zie je een kerstroos. Zowel de Kerstroos als Nieskruid bloeien van januari tot en met april. De planten plaats je met pot en al in de tuin, dus je hebt er meteen profijt van.