Sushi Laten Bezorgen: ideaal en heerlijk!

sushi-670825_1280Als je liefhebber bent van de Japanse keuken, dan wil je waarschijnlijk ook graag veel verschillende Japanse gerechten proberen. All you can eat kan dan een uitkomst zijn.

Maar wat als je geen kans tijd hebt om uit eten te gaan, maar toch trek hebt in Japans? Geen probleem, dan laat je je sushi gewoon bezorgen!

Veel proeven met kleine hapjes

De Japanse keuken staat bekend om veel rauwe vis, zeewier en gestoomde groenten. De Japanner combineert deze ingrediënten in de bekende sushi. Het ziet er erg gezellig uit en zorgt er daarnaast voor dat niet gelijk de hele tafel vol staat met borden. Omdat het kleine hapjes zijn, kun je daarnaast vele smaken proeven voordat je verzadigd bent en dit maakt het bestellen bij een Japans all you can eat restauarant erg veelzijdig.

Japans eet je met stokjes

Een van de gebruiken bij Japanse maaltijden is eten met stokjes. Deze manier van eten zorgt ervoor dat je het eten niet te snel naar binnen werkt. Met stokjes eten vergt wel enige kunst. Als je twijfelt over jouw capaciteiten, kun je natuurlijk eerst thuis oefenen. Er zijn diverse instructies op internet te vinden.

Als je sushi in Eindhoven laat bezorgen, dan kun je daar uiteraard ook gewoon stokjes bij krijgen. Zo eet je geheel volgens Japanse traditie! Met stokjes eten verhoogt de beleving en maakt ook nog eens dat het soms hilarisch is. Gelukkig is sushi eenvoudiger met stokjes te eten dan bijvoorbeeld een kom rijst. Kom je er echt niet uit met de stokjes, dan kun je natuurlijk vragen om gewoon bestek, maar dat maakt Japans eten wel minder écht.

Vis of vlees

Veel sushi is gemaakt van rauwe vis. Japanners gebruiken het liefst tonijn of zalm, maar ook vissoorten als zeebaars, haring, surimi en paling zijn in sushi te vinden. Als je sushi gaat eten, is er een bepaalde volgorde die Japanners graag aanhouden. Zo beginnen zij met wit vis, eten daarna het vettere vis en eindigen ze met ei. Als je het op de Japanse manier wilt proberen, kun je deze volgorde aanhouden. Je kunt natuurlijk ook gewoon bestellen wat je het lekkerst vindt, het is maar net waar je trek in hebt. Sushi met vlees is ook te bestellen, maar vlees is eigenlijk iets dat Japanners traditioneel gezien niet eten. Omdat ook in Japan westerse invloeden hun werk doen, begint vlees wel een beetje door te sijpelen in de Japanse keuken. Wat je dan het meest ziet, is biefstuk, gesneden in dunne reepjes.

Soja, gember en wasabi: smaakmakers

Bij Japanse maaltijden krijg je vaak sojasaus, wasabi en gember. Wasabi (Japanse mierikswortel) maakt het gerecht wat pittiger. Je kunt het een beetje met mosterd vergelijken. De kleur is opvallend te noemen: groen. Sojasaus wordt gemaakt van de sojaboon. Als je de sushi in deze saus doopt, zal het wat zoeter smaken, maar ook wat zouter. De specifieke smaak past prima bij rijst en vis en is een verrijking voor de gerechten. Gebruik niet te veel sojasaus, dat zal juist weer de smaak doen temperen. Gember neutraliseert en omdat je van de uitgebreide menu kaart vele verschillende soorten eten kunt bestellen, is dat soms nodig.