Mannen die van koken houden

Man in de keukenHet is niet meer sullig als je als man van koken houdt. Sterker nog, het wordt door zowel mannen als vrouwen sterk geapprecieert als je als man af en toe je kookkunsten vertoont. Er zit vaak wel verschil in de manier en de voorkeur voor hoe en wat mannen koken ten opzichte van vrouwen. Zo houden vrouwen ervan om met allerlei prulletjes en dingetjes de mooiste gerechten op tafel te zetten, terwijl mannen eerder verkiezen om het beste stukje vlees op tafel te krijgen. Dit artikel is bedoeld voor die laatste categorie koks: keukenartikelen voor mannen.

Koksmessen

koksmessenBijna niets is vervelender dan bij het koken te moeten snijden en fileren met een bot mes. Zorg dan ook dat je minimaal een goed scherp koksmes hebt en dat je die regelmatig slijpt. Een set koksmessen zoals die van hiernaast is een investering, maar je doet er een leven lang mee en je hebt je messen altijd bij de hand.

Koekenpan of wok

WokpanKwaliteit gaat voor wat betreft koken zeker boven kwantiteit. Beter een goede koekenpan of wok dan tien verschillende formaten waarin alles aanbakt. Het scheelt je ook nog eens ruimte in je keukenkastjes. Wees zuinig op je pan, wat betekend dat je hem beter niet in de vaatwasser kunt zetten en ook niet moet afwassen met een schuursponsje. Wassen met een beetje warm water en een druppel zeep is vaak al voldoende. Als er een beetje een vettig laagje onder in de pan blijft is dat niet erg, dat zorgt er alleen maar voor dat je anti-aanbak laag goed blijft.

Snijplank

SijplankEen snijplank heb je al bij de Xenos voor een euro of 3, maar ik raad je aan om ook hierin te investeren. Een goede houten snijplank is zeer duurzaam en het snijdt een stuk prettiger. Daarnaast ziet het er ook mooier uit als je dat belangrijk vind. Een snijplank die tevens als opdien plaat dient zoals die van de afbeelding hiernaast is ideaal: Een opening in het centrum van de plank leidt de vleesjus mooi af naar het dienblad en houdt je tafel vlekkenvrij. Deze set is perfect voor het snijden en opdienen van vlees. Het dienblad eronder kan uiteraard ook apart gebruikt worden.