Drie alternatieve manieren voor het consumeren van cannabis

chocolate-19724_640Wiet wordt het vaakst gebruikt door het te roken, maar er zijn andere manieren om cannabis, ofwel wiet te consumeren. We noemen hier drie speciale manieren.

Wietchocolaatjes maken
Iedereen kent de spacecake, een cake waarin wiet is verwerkt. Een spacecake maken is heel eenvoudig, gewoon in het normale recept de wiet oplossen in boter en de wiet is behoorlijk gelijkmatig verdeeld over de cake. Vergeet niet dat wiet in een cake harder aankomt dan het roken van wiet, eet dus niet te veel. Omdat het effect niet direct voelbaar is, eet je snel te veel, kijk daar dus voor uit.Zoals gezegd, spacecake is alom bekend, maak eens een wietbonbon. Smelt chocolade, samen met wiet of wietboter. Als je dit in een vormpje giet, heb je wietchocolade. Het is eenvoudig te maken en het effect is hetzelfde als bij spacecake. Het hele schaaltje chocolaatjes in een keer opeten is dus niet aan te raden.

Zet eens een kopje thee met wiet
Als je wiet verkruimeld, kun je er thee van zetten. Door de verkruimelde wiet in een thee-ei of andere speciale theefilter te doen en er gekookt water bij te gieten, is een thee zo gemaakt. Het effect van wiet-thee is ongeveer hetzelfde als bij het eten van wiet, het duurt soms wel anderhalf uur voor er een effect van de wiet te merken is. Wiet als thee wordt ook vaak gebruik door mensen die wiet als medicijn gebruiken, het is eenvoudig te verwerken en komt goed gedoseerd binnen.

Wiet-capuccino wordt ook vaak gezet en er zijn mensen die wiet drinken door de melk. Dit schijnt ontspannend te werken, waardoor bijvoorbeeld een beker wiet-melk voor het slapen gaan gedronken wordt. Omdat wiet verslappend werkt, is het effect goed en eenvoudiger dan het nemen van een ander medicijn om beter te slapen. Het mixen van wiet en alcohol wordt afgeraden.

Dineren met wiet
Wie eens zin heeft in wiet bij het diner kan proberen een roerei met wiet te maken. Gewoon de eieren mengen met de wiet, zo is een wiet-ei bakken dus niet zo moeilijk. Wel is het noodzakelijk om wat tips in acht te nemen, je moet bijvoorbeeld extra boter gebruiken, omdat de THC dan beter opgenomen wordt en het is aan te raden de eieren wat langer te bakken. Als je de wiet goed verkruimeld en eerst met melk vermengd, is het eenvoudig door het ei te klutsen. Het ei lijkt gebakken op een ei met kruiden, niemand die het er vreemd uit zou vinden zien. Eigenlijk is wiet in veel recepten te gebruiken, misschien een idee om het jaar uit te luiden met wietoliebollen? Kijk ook eens in het receptenboek van Zamnesia. Eet smakelijk!