3 Redenen om te Kiezen voor een Kerstpakket met Lokale Producten

Er zijn legio redenen te bedenken waarom lokaal kopen goed is. Denk daarom ook bij kerstpakketten aan je lokale ondernemer. Waarom? Omdat je hem de order gunt, omdat het goed is voor het milieu en je woonomgeving én omdat kerstpakketten met lokale producten origineel zijn. We leggen het voor je uit.

Wie goed doet…

… die goed ontmoet! Dit is een aloud spreekwoord, maar nog altijd reuze actueel. Als jij je producten lokaal bestelt, is de lokale ondernemer sneller geneigd jou als lokale ondernemer in te schakelen als hij je kan gebruiken. Een voorbeeldje: je bent loodgieter en koopt altijd je brood bij de bakker op de hoek. Dan kent de bakker je na verloop van tijd. Hij weet wat je voor de kost doet en wat hij aan je heeft. De eerstvolgende keer dat er iets mis is met de leidingen in de bakkerij neemt hij direct contact met jou op.

Ook voor kerstpakketten geldt hetzelfde: koop je ze lokaal, dan betaalt dat zich na verloop van tijd uit. Als je lokale ondernemers steunt met het doen van je inkopen bij hen, blijft je woonomgeving daarnaast financieel gezond. Het steunt immers niet alleen de lokale economie, maar is ook zeer goed voor de lokale werkgelegenheid. Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar lokale ondernemers zijn ook goed voor je woonomgeving op maatschappelijk en cultureel gebied. Welke bedrijven worden immers het eerst benaderd als jouw voetbalvereniging een sponsor nodig heeft? Inderdaad, de lokale ondernemer.

Veel verenigingen, festivals en stichtingen zijn afhankelijk van de sponsoring van deze lokale ondernemers. Met het kopen van de lokale kerstpakketten doe je weer iets terug voor die hardwerkende ondernemer.

Voor je personeel én jezelf!

Kerstpakketten zaten jarenlang vol met producten waar niemand op zat te wachten. Met lokale kerstpakketten is dat verleden tijd. Je steunt niet alleen hardwerkende kleine ondernemers met een lokaal kerstpakket, het zit ook nog eens vol producten uit jouw woonomgeving. Heb je altijd al eens een biertje willen proeven van de brouwerij aan de andere kant van de stad? Of lijkt je die kaas van de boer aan de rand van de stad je heerlijk, maar heb je hem eigenlijk nooit geproefd? Tijd voor het aanschaffen van een lokaal kerstpakket. Je doet er niet alleen je personeel een plezier mee, ook voor jezelf is het fantastisch. Mits je uiteraard zo slim bent om een pakketje extra te bestellen.

Niet alleen personeel dat dichtbij je bedrijf woont vindt lokale producten leuk, ook dat personeelslid dat wat verder weg woont laat je op deze manier kennismaken met jouw omgeving. Vaak kun je een pakket met lokale producten overigens zo in één keer bestellen… Er zijn bedrijven die zich bezighouden met het zoeken van lokale producten en met deze ondernemers afspraken maakt. Vaak is er ook nog een bedrijf bij die bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bijvoorbeeld een sociale werkplaats, die werkgelegenheid biedt aan arbeidsgehandicapten, waar kaarsen gemaakt worden. Met zo’n product in je lokale kerstpakket doe je mee aan het maatschappelijk verantwoorde ondernemen.

Korte lijntjes

Als je lokaal koopt is dat goed voor het milieu. Er zijn bijvoorbeeld veel minder transportkosten nodig om de producten bij jou te krijgen. Kies je voor een kerstpakket met lokale producten dan geldt voor elk individueel product dat het nagenoeg geen vrachtauto vanbinnen gezien heeft, laat staan ander transport. We zijn zo gewend om het hele jaar door bepaalde producten te kopen, dat we niet eens meer staan te kijken van Marokkaanse sperziebonen of appels uit Nieuw-Zeeland. Als je daar goed en wel over nadenkt, is dat natuurlijk zonde van alleen al de brandstof. Het is tijd om in te zien dat lokale producten lekkerder zijn, beter voor het milieu en ook nog eens beter voor de samenleving in je omgeving. Kortom: met het aanschaffen van een lokaal kerstpakket ben je goed bezig!