Waarom dragen Porsche rijders een rode broek?

Het is een beetje een typisch gegeven. Mensen die met een Porsche de baan op gaan moeten gewoon een rode broek dragen, maar waarom? Wordt dit opgelegd door Porsche zelf, vinden mensen die met een Porsche rijden een rode broek gewoon leuk om te dragen, …? In dit artikel proberen we u van een duidelijk antwoord te voorzien.

Verplichting

Het spreekt voor zich dat Porsche zijn bestuurders niet verplicht tot het dragen van een rode broek. Op het circuit kan dit wel een verplichting zijn, maar buiten het circuit kunt u als bestuurder gelukkig gewoon dragen wat u zelf wenst. Waarom dat op het circuit niet kan? Daar zijn de regels natuurlijk compleet anders dan wanneer u gewoon met een Porsche op de openbare weg rijdt. Allereerst moeten de sponsors tevreden gesteld worden, maar daarnaast is het natuurlijk zo dat er gebruik dient te worden gemaakt van de standaard outfit van de Porsche-crew, en daar hoort een rode broek nu eenmaal bij. Op de weg is de rode broek dus zeker niet verplicht, maar waarom zien we er dan toch zo veel?

Toch een rode broek?

Het is natuurlijk een feit dat de rode broek een typisch kenmerk is van Porsche en hoewel er geen verplichting voor geldt toch heel wat mensen maar wat graag door middel van de rode broek laten zien dat ze liefhebber zijn van Porsche auto’s. Er zijn in diverse giftshops van het automerk dan ook steevast rode broeken te koop die voorzien worden van het Porsche kenmerk. Het feit dat deze broeken op grote schaal te koop worden aangeboden en daardoor aanzienlijk in prijs en statussymbool zijn gedaald, heeft er voor gezorgd dat de broek nu wel iets minder populair is onder Porsche bestuurders dan vroeger.

Conclusie

We kunnen na het lezen van dit artikel eenvoudig stellen dat de rode broek niets meer of minder is dan een kenmerk van Porsche rijders. Bestuurders van een Porsche staan er om bekend maar wat graag met de rode broek te pronken waardoor het een stukje exclusiviteit is geworden. Vandaag de dag is die exclusiviteit echter dusdanig veranderd dat heel wat liefhebbers van Porsche reeds zijn overgestapt op een gewone blauwe of zwarte spijkerbroek

Ook een Porsche liefhebber? Kijk dan eens hier.