Op vakantie met de auto: Waar rekening mee te houden?

Als je op vakantie gaat is het natuurlijk goed om te kijken wat je mee moet nemen. Allereerst moet je voor jezelf vaststellen waar je naar toe gaat. Als je dat weet kun je met de auto op vakantie gaan, maar waar moet je aan denken? Het eerste waar je aan moet denken zijn je autosleutels en je autopapieren, anders kom je namelijk niet zover! Maar als je het buitenland in gaat met de auto of je gaat zomaar in Nederland rondrijden met de auto, het maakt niet uit er zijn een aantal aspecten waar je altijd naar moet kijken:

  • Is de auto helemaal in orde?
  • Zijn de banden hard genoeg?
  • Zit er nog voldoende olie in de auto?
  • Moet ik meteen gaan tanken?
  • Is de auto APK gekeurd?
  • Zijn de verzekeringen in orde?

Het zijn maar een paar kleine aspecten waar je aan moet denken, maar deze zijn wel van wezenlijk belang.

Op vakantie met de auto en pech onderweg

Als je pech hebt onderweg als je met de auto op vakantie gaat is het belangrijk dat je lid bent van bijvoorbeeld de ANWB. Je kunt haar dan bellen en zij kan als je lid bent misschien een vervangende auto regelen indien dat nodig is. Vooraf moet je dit wel hebben afgesproken (bij je lidmaatschap).Het is daarom goed om te kijken wat er onderweg kan gebeuren en zorg dat je daarom ook voldoende drinken en eten bij hebt.Het kan zomaar zijn dat je ergens stil komt te staan in de drukte, de hulpdiensten hebben het druk en je moet een paar uur stil staan. Dan is het toch wel prettig als je terwijl je moet wachten op hulp iets kunt eten en drinken.

Let er in ieder geval goed op dat je auto in de weeromstandigheden van het land waar je naar toe gaat, veilig kan rijden. Denk aan winterbanden eventueel aan sneeuwkettingen, in sommige landen is het verplicht. Controleer daarom goed of je alles bij je hebt, anders kan het zomaar zijn dat je het land niet in mag.