Oldtimer Porsche. Naar de garage of zelf doen?

Wanneer u de trotse eigenaar bent van een oldtimer Porsche wilt u natuurlijk niets minder dan het beste voor uw pronkstuk. Het probleem is misschien het prijskaartje. Het is een feit dat een oldtimer sneller stuk gaat dan een nieuwe auto, dus wie moet er instaan voor het onderhoud? Kiest u er voor om uw oldtimer Porsche naar de garage te brengen voor het onderhoud, of doet u het liever zelf? In dit artikel proberen we u een antwoord te geven op deze vraag.

Waarom zelf doen?

Er zijn verschillende redenen waarom u liever zelf aan uw oldtimer Porsche zou kunnen willen sleutelen. De meeste eigenaars van een dergelijke auto zijn immers ook fervente liefhebbers of zelfs heuse verzamelaars. In zowat alle gevallen beschikken deze mensen ook over voldoende kennis om de wagen te herstellen, zodat ze eigenlijk niet perse een beroep op een garage hoeven te doen. Daarnaast is er natuurlijk ook het prijskaartje. Wanneer u een oldtimer Porsche naar de garage brengt voor onderhoud of reparatie, dan kan dit een aardige som geld kosten. Wanneer u het zelf doet spaart u de arbeidskosten uit, waardoor u misschien budget overhoudt om uw Porsche nog wat verder op te pimpen.

Waarom naar de garage?

Natuurlijk zijn er ook voordelen verbonden aan het naar de garage brengen van uw oldtimer Porsche. Vooral voor mensen die zelf niet over voldoende kennis beschikken om hun auto te herstellen is dit een zeer welkome oplossing bij eventuele problemen. Daarnaast moet u van de garage echter ook geen wonderen verwachten. Het belangrijkste en vaakst voorkomende probleem is het ontbreken van voldoende wisselstukken. Oldtimers zijn natuurlijk al enige tijd op de markt, waardoor het vinden van dat ene reservestuk aanzienlijk moeilijker kan worden naarmate de jaren vorderen. Eenmaal het stuk gevonden, is het nog maar de vraag of de automonteur dit zo een twee drie kan plaatsen.
Ook al heeft u kennis genoeg om de auto zelf onder handen te nemen, er kan natuurlijk altijd iets mis gaan tijdens het sleutelen. Doe u het zelf, dan is dit uw probleem, heeft u hem bij de garage gebracht, dan zijn zij verantwoordelijk. Soms is het beter ergens even wat meer geld voor te betalen, dan om later met nog veel meer kosten te blijven zitten door ontstane complicaties.

Conclusie

Of u, uw Porsche oldtimer nu naar de garage brengt of besluit om hem zelf te herstellen is vooral een persoonlijke keuze. Het spreekt voor zich dat deze keuze gebaseerd is op factoren als ‘Heb ik genoeg kennis hiervoor?’ en ‘Hoeveel zou het me in de garage gaan kosten?’

parts-wise.com