Een nieuwe soort soevereiniteit – Audi A8

audi-a8Systematische lichtgewichts-constructie, ongeëvenaarde comfort en een brede portfolio van top-moderne technologieën: Audi heeft zijn topmodel A8 een totale upgrade gegeven. De motors zijn verbeterd voor nog betere prestaties en effectiviteit, terwijl de nieuwe assistent-systemen en Matrix LED-voorlichten nog meer soevereiniteit
geven.

De nieuwe Audi A8 plaatst Audi tussen de leidende innovators van luxeauto’s. Eén van deze sedans grote pluspunten is de lichtgewichts-constructie. De Audi A8 3.0 TFSI met normale wielbasis heeft een eigengewicht van maar 1.830 kg – best in zijn klasse voor modellen met vierwielaandrijving. Het chassis is bijna uitsluitend gemaakt van aluminium; een Audi Space Frame (ASF)-constructie, die maar 231 kg weegt. De lengtes zijn onveranderd (5.14m lang, 2,99m wielbasis, 1,95m breed, 1,46m hoog), en daarom blijft de Audi A8 een van de meest sportieve auto’s in dit segment. De A8 L is 13 cm langer in zijn chassis en wielbasis. Beide chassisvarianten hebben een compleet vernieuwde achterbak, die het laden makkelijker maken, en verbeterde geluidsisolatie vermindert ruis tijdens het rijden nóg beter.

Design: Scherpe karakter

De dynamische design van deze grote sedan krijgt nu nog meer intonatie. De motorkap, de single-frame voor-gril en de voorste bumper hebben een nog meer markante vormgeving, en de voorlichten zitten heel mooi op zijn plek. Als accessoires biedt Audi LED-voorlichten aan, en voorlichten met Matrix LED-technologie, nieuwe standaarden in design én technologie. In deze voorlichten zitten 25 individuele diodes pr. lamp, die individueel aan en uit worden gezet, of gedempt kunnen worden afhankelijk van de situatie. Overige features zijn het intelligente draailicht, en overdags-rijlicht met een nieuwe look en dynamische knipperlichten.

Motoren met meer kracht en effectiviteit

De Audi A8 wordt uitgebracht met twee benzine- en twee dieselmotoren. De compressor-geladen 3.0 TFSI met 310 pk, V8 biturbo-motor 4.0 TFSI met 435 pk, de uiterst effectieve 3.0 TDI clean diesel met 258 pk en de extreem momentsterke 4.2 TDI clean diesel met 385 pk en ongelofelijke 850 Nm.

Ben jij op zoek naar onderdelen voor jouw Audi? Dan hebben wij een tip voor je: Auto-Onderdelen24. Hier koop je gemakkelijk jouw autoonderdelen online.