Goedkope Porsche kopen, hoe doe je dat?

Het is algemeen bekend dat een Porsche niet meteen de goedkoopste wagen op de markt is. We moeten daarbij wel zeggen dat de prijs welke u voor een Porsche dient te betalen sterk afhankelijk is van verschillende factoren. Allereerst dient u een onderscheid te maken tussen de echte sportwagens, de gewone wagens en de jeeps. Het spreekt voor zich dat de sportwagens het duurst zijn. We vertellen u in dit artikel hoe u relatief goedkoop een Porsche kunt kopen

Een Porsche online kopen?

Het klinkt een beetje vreemd, maar af en toe zien we op populaire veilingsites als Ebay ook wel eens een Prosche de revue passeren. Hoewel het startbod meestal wel een goede indicatie geeft van wat de verkoper voor zijn auto wil ontvangen wordt er niet zelden gestart met een goedkoper startbod zodat meer potentiële kopers worden aangetrokken. Dit kan voor de verkoper positief uitpakken omdat meer mensen aan de veiling deel gaan nemen, maar anderzijds kan het er ook voor zorgen dat de Porsche voor een goedkopere prijs weggaat dan hij op dat ogenblik in de catalogus staat geïndexeerd. Dat is natuurlijk het risico dat de verkoper loopt door de Porsche aan te bieden op een veilingsite als Ebay. Voor u als consument is dit echter een zeer gunstige en eenvoudige mogelijkheid om relatief goedkoop aan een Porsche te komen. Let wel, het aanbod aan dergelijke wagens op een website als Ebay is zeer beperkt.

Tweedehands

Een tweede, meer ingeburgerde manier om een Porsche relatief goedkoop te kunnen kopen is door hem 2dehands aan te kopen bij een garage of iemand die hem te koop aanbiedt. Er wordt wel eens gezegd dat een 2de hands minder kwaliteit biedt dan een nieuwe auto, maar dat is lang niet altijd het geval. U dient er als vanzelfsprekend wel rekening mee te houden dat de wagen reeds een aantal kilometer heeft gereden en de prijs mede daarvan sterk afhankelijk zal zijn. In de regel geldt dat, hoe meer de Porsche reeds heeft gereden, des te lager de aankoopprijs komt te liggen.

Promoties

Net als bij andere garages het geval is worden er ook bij Porsche op regelmatige basis promoties gehouden. Deze promoties zijn in de meeste gevallen van toepassing op één enkel model en slechts voor een beperkte periode geldig. Wie binnen deze periode de Porsche in kwestie koopt kan flink wat geld uitsparen. Door u in te schrijven op de nieuwsbrief zorgt u ervoor dat u stipt op de hoogte wordt gehouden van eventuele promoties en aanbiedingen.

Klik hier voor: Porsche onderdelen